Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Search

Kontakt IT Support

Bernt Silvhagen
bernt@silvhagenit.se
Tel: 070-979 21 41

Tips och trix

Tips och trix

På den här sidan kommer jag att lägga upp lite bra-å-ha saker som lite tips hur man gör eller Tips och Trix för dator strullänkar till hemsidor som kan vara till nytta.

Virus och Trojaner och andra elaka saker!

Många anser nog att allt elakt som vi får in i våra datorer som t.ex. virus eller trojaner kommer via olämpliga hemsidor. Det stämmer nog till viss del, men det som många kanske inte tänker på är att de kommer via infekterade .PDF-filer och infekterade s.k. JAVA-script som kan bifogas t.ex. i SPAM-mail.  Adobe (Acrobat) och Oracle (Java) uppdaterar kontinuerligt sina program för att täppa till de ”hål” som finns och som ohederliga personer utnyttjar.

Det är därför viktigt att Du som användare, installerar de uppdateringar som kommer lite då och då för Java och för Adobe Acrobat Reader. Detta för att hålla din dator så fri från skräp som möjligt.

Sedan gäller naturligtvis allmän försiktighet och inte bara öppna en bifogad fil i e-posten eller klicka på en länk man fått. Inte ens om man fått e-post från en person man känner.

Better safe than sorry….

Som av en slump så har jag nu blivit Återförsäljare till Panda Security och då främst mot företag.

Hittade även denna sida på www.idg.se som ger dig en liten vink om hur du kan skydda dig mot den växande "trenden" med s.k. Ransomware.

Skydd mot Ransomware

 -----------

Kör du videouppspelningsprogrammet Quicktime på din Windows-dator?

 Sluta med det!

Mediaspelaren Quicktime har gått och blivit en ordentlig säkerhetsrisk för Windows-användare.

Den enda lösningen är att avinstallera programmet.

Säkerhetsföretaget Trend Micro har upptäckt två allvarliga säkerhetsbrister i Quicktime. De gör det
möjligt för angripare att ta kontroll över datorn med hjälp av skadlig kod på hemsidor eller genom korrumperade Quicktime-filer.

Normalt sett hade det räckt att vänta in en säkerhetsuppdatering, men Apple stöder inte längre Quicktime på Windows, och har inga planer på att åtgärda bristerna.

Det betyder att det bara finns en lösning: ta bort programmet.

Det är också uppmanningen från både Trend Micro och från det statliga amerikanska it-säkerhetscentret US-Cert. 

Säkerhetsriskerna gäller inte Quicktime till Mac, där fortsätter Apple att uppdatera mediaspelaren i vanlig ordning.

Copyright 2024 Silvhagen IT